Notícies

Darrers dies per inscriure-vos a X(p)rimenta 2012!

23 març 2012 | Notícies

Fins el 30 de març encara teniu temps per enviar la inscripció de  X(p)rimenta edició 2012
Com l’any passat, busquem alumnes i professors que vulguin fer experiments interessants i que els filmin en vídeo. Els millors s’incorporaran al portal Recerca en Acció i rebran un premi.
X(p)rimenta 2012, una iniciativa de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts com a màxim). Cada escola, i cada grup escolar, pot participar amb diversos vídeos. Vegeu-ne les bases per a copsar-ne els detalls.
Es concediran vuit premis als millors vídeos presentats, dos per a cada categoria (primària, secundària, batxillerat i cicles formatius) . Els premis consisteixen en:
–  Professorat: vals per a efectuar una visita guiada singular de descoberta al Parc Natural del Delta de l’Ebre, que inclou la visita de la desembocadura en vaixell.
–   Alumnat: entrades per a visitar el centre Cosmocaixa de Barcelona i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa.
–   Centre educatiu: les escoles que presentin el primer i el segon video mes ben valorats pel jurat rebràn cadascuna un xec de 300 euros per a adquirir material d’utilitat per a l’ensenyament.
A banda d’aquests premis, s’atorgaran Mencions d’Honor a d’altres vídeos meritoris, els quals seran penjats a Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada. Tot plegat ens ajuda a alimentar la base de dades d’experiments del portal.
Els premis s’entregaran en un acte que tindrà lloc el mes de juny al Campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Organitzadors
X(p)rimenta 2012 és una iniciativa organitzada per la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca i per l’Associació Catalana de Comunicació Científica.
X(p)rimenta 2012 compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de CatalunyaCosmoCaixa Barcelona, l’Escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya), el  Museu  de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya,  Physics!Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua (FEV), l’Obra Cultural Balear i el Moviment d’Escoles Mallorquines.
X(P)rimenta compta amb el patrocini del Parc Natural del Delta de l’Ebre.
 
Visiteu el projecte X(p)rimenta la ciència més jove per veure els vídeos distingits la passada convocatòria.