Controla un accelerador de partícules

29 juliol 2014 | (Vídeo)jocs, Batxillerat i FP, ESO, Física, Química

El CERN et convida a fer servir el Large Hadron Collider

Aquesta simulació ens invita a controlar polaritats, imants i altres variables amb l’objectiu d’aconseguir accelerar partícules, talment com si fóssim al CERN de Ginebra.
Fes clic aquí per accedir al joc.
ATENCIÓ! Malauradament aquest joc ja no està disponible al web del CERN. Si vols trobar altres recursos d’aquesta institució accedeix a aquests enllaços: https://home.cern/resources i https://atlas.cern/resources
Concebut i desenvolupat al CERN, aquesta simulació ens transporta a la sala de control d’un gran accelerador de partícules. Concretament del LHC o Large Hadron Collider. L’objectiu d’aquesta instal.lació és conèixer les partícules que formen la matèria, i per això aquestes s’acceleren i es fan col·lisionar en reaccions que desprenen grans quantitats d’energia, recreant així condicions inici univers.
El joc demana als usuaris que accelerin protons tot controlant la polaritat d’un seguit d’estructures. Més endavant caldrà regular la intensitat d’un seguit d’imants o focalitzar els paquets de protons. Finalment, se simula una col·lisió de protons.

David Segarra
LHC Game
el joc del LHC