Notícies | Totes les àrees

Concurs 'Dibuixa un científic o científica'

12 setembre 2007 | Notícies, Totes les àrees

Els premis als guanyadors del concurs “Dibuixa un científic o científica” es lliuraràn durant els actes de la Nit de la Recerca, el dia 28 de setembre de 2007

Els dibuixos rebuts ens serveixen per alimentar el projecte El científic dibuixat, on analitzem quina imatge tenen els nens i els joves de la ciència i dels científics. Els nens que participin en la resolució del Enigma poden guanyar un reproductor MP-3, i les escoles entrades gratuites pel Cosmocaixa!

No tothom que hi ha participat al concurs de dibuix ha enviat correctament les seves dades, però. Consulteu la llista d'interessats que han d'esmenar la seva sol.licitud.  Tornem a reproduïr el full de sol.licitud per tal que pugueu aportar les vostres dades. 

Els actes de la Nit de la Recerca es celebraran el divendres 28 de setembre de 2007 a Catalunya, a les instal·lacions del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i al campus del Barri Vell de la Universitat de Girona. A Guipúskoa tindran lloc al Campus d'Ibaeta de Donostia.

Vine i participa als actes de la Nit de la Recerca. Consulta el Programa dels Actes.  

Durant els actes de la Nit de la Recerca es lliuraran premis als 3 primers finalistes de cadascuna de les categories del concurs i de cada acte, a Barcelona i Girona. En aquests llocs també es farà una exposició d’alguns dibuixos. Els participants empadronats a les províncies de Barcelona i Tarragona participaran al lliurament que tindrà lloc a Barcelona i els empadronats a les províncies de Lleida i Girona participaran al lliurament que tindrà lloc a Girona.

Els primers premiats de cada categoria passaran a formar part del concurs d’abast europeu que organitza la Comissió Europea, i que tindrà lloc la propera tardor.

Objectius del concurs 

Organitzat per l’AGAUR amb la col·laboració del Departament d’Educació, aquest concurs té com a objectiu atraure l’interès dels més joves vers la ciència, i alhora fomentar les vocacions científiques entre els joves i millorar la percepció que la societat té d’aquests professionals.

El concurs forma part del projecte R3searchers (Discover the Researchers’ 3 Facets) que promou la Comissió Europea a través de la convocatòria de la Nit de la Recerca Europea del 7è Programa Marc. La recerca i la producció científica són objectius estratègics per a la Unió Europea. Per això, Europa treballa per sensibilitzar la població sobre la importància de la recerca per al progrés comú, i alhora té per objectiu acostar la figura de l’investigador o investigadora al gran públic, especialment a la joventut.

L'anàlisi dels dibuixos, proper projecte de Recerca en Acció

D'altra banda, els dibuixos rebuts constituiran la matèria primera de El científic dibuixat , un nou projecte d'aquest portal, Recerca en Acció. Així, durant els propers mesos de setembre i octubre, diversos experts intentaran esbrinar quina imatge en té la societat dels científics a partir dels dibuixos que hagin fet els nens i joves. L'objectiu es promoure la reflexió sobre el concepte existent de la ciència en el nostre imaginari col·lectiu.

A més del projecte d'anàlisi dels dibuixos rebuts, a Recerca en Acció també plantejarem enigmes, preguntes i experiments sobre la qüestió. I oferirem una mostra dels dibuixos rebuts dins la galeria d'imatges del portal.  

El Projecte R3searchers (Discover the Researchers’ 3 Facets) és cofinançat pel Consell Interuniversitari de Catalunya, la Diputació Foral de Guipúscoa i la Comissió Europea en el marc de la European Researchers’ Night 2007

Logo Nit Recerca

Logo Nit Recerca.
logo concurs dibuix

Concurs dibuix