Arts i Humanitats | Notícies

Com poden els alumnes d’ESO i de Batxillerat participar de l'expedició al Tibet?

14 gener 2009 | Arts i Humanitats, Notícies

Recerca en Acció ofereix diverses opcions per tal que els alumnes puguin aprofitar plenament els continguts de l’expedició.

Recerca en Acció ha començat el seguiment d'una expedició científica al Tibet que visita zones remotes d'aquest país. L'expedició és a càrrec de Josep Lluís Alay, director de l'Observatori del Tibet i Àsia Central de la Universitat de Barcelona. Durant els mesos de gener i febrer de 2009, aquest investigador descriurà molts aspectes de la geografia física i humana d'aquest país. 

Aprofitament pedagògic i activitats de motivació

Les escoles interessades a fer-ne un seguiment actiu tenen diverses possibilitats al seu abast:

1.- Seguiment de l'expedició. Les escoles poden fer un seguiment regular del Diari de Recerca de l'expedició per tal de treballar els continguts que aniran apareixent. Podeu consultar la Guia d'aprofitament pedagògic on us expliquem els continguts que es tractaran i els objectius curriculars relacionats. També es fan propostes de com organitzar les activitats a l'aula. 

2.- Envia'ns una pregunta. Els alumnes poden realitzar preguntes mitjançant la secció Pregunta a un científic. En Josep Lluís Alay contestarà les qüestions plantejades, i les respostes seràn publicades al portal.

3.- Experiment. Podeu realitzar a l'escola l'experiment que us proposem, esbrinar a quina temperatura bull l'aigua al Tibet i fer-nos arribar els vostres comentaris.

4.- Enigma. Podeu respondre l'Enigma i participar en el sorteig de una colla de visites guiades a jaciments de dinosaures.

5.- Xerrades de motivació. Hi ha també la possibilitat de realitzar una xerrada de motivació al vostre centre d'ensenyament. Les escoles interessades, si us plau contacteu amb Recerca en Acció.

6.- Envieu-nos els vostres treballs! Els treballs efectuats per els alumnes poden formar part del projecte, envieu-nos-els i es poden integrar al Diari de Recerca.

Per a més informació, si us plau contacteu amb Recerca en Acció.