Notícies

Com participar a X(p)rimenta 2013

12 març 2013 | Notícies

El període d’inscripció ha estat prorrogat fins al 30 d’abril.

 

Busquem alumnes i professors que vulguin fer experiments interessants i que els filmin en vídeo. Els millors s’incorporaran al portal Recerca en Acció i rebran un premi.X(p)rimenta 2013 és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, que enguany compta amb el patrocini dels Vilars Rurals, del Grup SERHS.
X(p)rimenta s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts com a màxim). Cada escola, i cada grup escolar, pot participar amb diversos vídeos. Vegeu-ne les bases per a copsar-ne els detalls.
Es concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (primària, secundària, i batxillerat/cicles formatius) . Els premis consisteixen en:
–  Professorat: vals per a una estada de cap de setmana a un dels Vilars Rurals (Arnes, Cardona o Sant Hilari Sacalm) per a dues persones i un màxim de dos acompanyant menors d’edat.
–   Alumnat: entrades per a visitar el centre Cosmocaixa de Barcelona i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa.
Escola: S’estableixen dos premis en metàl·lic de 200 euros cadascun per adquirir material escolar:
1/ a l’escola que, sense haver guanyat cap dels premis convocats, hagi promogut la màxima participació  dels seus alumnes en les diferents etapes educatives.
2/ a l’escola que hagi presentat el vídeo que, a criteri del jurat, presenti una gran originalitat, una idea o concepte de gran dificultat (dins del nivell educatiu).
A banda d’aquests premis, s’atorgaran un seguit de Mencions a d’altres vídeos meritoris.

Vilar rural de Sant Hilari Sacalm (Grup SERHS)
Els vídeos guardonats amb Premis i Mencions podran seran penjats a Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d’experiments del portal.

Com participar-hi? 
1- Llegiu-ne les bases
2 – Empleneu aquest formulari d’inscripció i trameteu-lo al següent e-mail abans del dia 30 d’abril del 2013 : xprimenta@fundaciorecerca.cat
3 – Cal que entregueu el vídeo abans del dia 30 d’abril de 2013, tal i com s’explica a les bases.
 
Organitzadors
X(p)rimenta 2013 és una iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i per l’Associació Catalana de Comunicació Científica.
X(P)rimenta compta amb el patrocini dels Vilars Rurals (Grup SERHS)
X(p)rimenta 2013 compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de CatalunyaFundació La Caixa, l’Escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya), el  Museu  de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i  Physics.
 
Visiteu el projecte X(p)rimenta la ciència més jove per veure els vídeos distingits la passada convocatòria.
 
 

Pila de Volta
Vilar rural de Sant Hilari Sacalm