Centre d'Interpretació del Peix a l'Escala

20 setembre 2011 | Turisme científic

Si us atanseu a la població de l’Escala, no deixeu de visitar el Centre d’Interpretació del Peix (MARAM). És tracta  d’un espai impulsat per la Confraria de Pescadors de l’Escala que ajuda a entendre una munió de coses: des del funcionament de les arts de pesca fins a la interpretació de les etiquetes que porten els peixos que comprem al mercat.

Centre d'Interpretació del Peix

A MARAM trobarem un seguit de plafons explicatius sobre els vents, les arts de pesca (tresmall, teranyina i palangre) i els seus orneigs , les diverses menes de peixos, el funcionament de la xarxa  tròfica marina, etcètera.  Un original joc pensat per jugar amb família ensenya a descartar els peixos amb una talla menor de l’adequada pel seu consum. I es que un dels objectius del centre es promoure la pesca sostenible i el consum responsable dels recursos marítims.

Xarxa tròfica marina

D’altra banda, el Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala organitza diverses activitats, com ara la visita guiada a la subhasta del peix, i una sèrie de visites, creuers i altres opcions.  A la web del centre n’informen de les activitats, opcions pedagògiques i fins i tot ofereixen interessants  receptes de peix.

Com no podia ser d’altre manera, MARAM es troba arran mateix del port de l’Escala.  

Rosa dels vents
Xarxa tròfica marina
Centre d'Interpretació del Peix