Notícies

A vista d'ocell des de l'Observatori Fabra!

22 juny 2007 | Notícies

Per fi hem pogut instal·lar i connectar la càmera web en l'Observatori Fabra!

Aquesta càmera ens permetrà disposar, en temps real, d'imatges de la visibilitat atmosfèrica a l'àrea de Barcelona des d'un altre punt ben diferent.

L'equip científic hi ha estat treballant a fons, conjuntament amb el Sr. Octavi Fors que treballa a l'Observatori. Hi hem treballat diversos dies. Com veieu, en aquesta campanya hi ha tant treball de laboratori com treball de camp. O sigui, que les científiques i els científics no sempre portem la bata blanca.

Desprès de diversos problemes, de moment tenim una instal·lació provisional però que ens permet enviar-vos imatges en directe des de l'Observatori Fabra. O sigui contemplem Barcelona des de la muntanya de Collserola!

La propera setmana tenim previst de tornar a pujar per tal de fer-ne la instal·lació definitiva.

Finalment varem poder passar un cable de xarxa des de la terrassa fins a l'ordinador situat a la primera planta. Per ara, el servidor és un ordinador amb connexió ADSL per la qual cosa la resposta de la càmera no és tan ràpida com la que hi ha instal·lada al PRBB. Esperem poder anar-ho solucionant en el futur.

Malgrat tot, estem molt contents perquè la vista és espectacular. A més, hem definit 4 punts que ens permeten tenir una imatge panoràmica de Barcelona i part de l'àrea metropolitana: Torre Agbar i Vila Olímpica; Port; Montjuïc i delta del Llobregat.

Si voleu veure la imatge en directe des de l'Observatori Fabra, cliqueu aquí!

Us anirem explicant les novetats!

L'equip científic

Vista des de l'Observatori

Per fi hem pogut instal·lar i connectar la càmera web en l'Observatori Fabra!

Aquesta càmera ens permetrà disposar, en temps real, d'imatges de la visibilitat atmosfèrica a l'àrea de Barcelona.

Barcelona des de l'Observatori Fabra

L'equip científic del projecte Com és l'aire que respirem? ha instal·lat una webcam a l'edifici de l'Observatori Fabra a Barcelona.

Aquesta càmera ens permetrà disposar, en temps real, d'imatges de la visibilitat atmosfèrica a l'àrea de Barcelona.