Notícies

560 infants participen en la cloenda de la 1a edició del programa Petits Talents Científics

26 maig 2014 | Notícies

Avaluar la contaminació acústica de l’escola, esbrinar com neixen els pollets o analitzar quins plàstics es poden reciclar són alguns dels 18 treballs que van presentar els nens i nenes que han participat de la iniciativa Petits Talents Científics, a l’encontre que va tenir lloc el passat dimarts 27 de maig. Aquest acte, protagonitzat pels nens i nenes, va ser presidit pel regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, qui va estar acompanyat d’Enric Claverol, director general de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i de Lluís Nogué, director de CosmoCaixa Barcelona.
La presentació es va fer d’una manera singular ja que van ser els mateixos nens els qui ho van explicar als seus companys en el marc de l’auditori de  Cosmocaixa Barcelona, talment com si es tractés d’un veritable congres científic, amb l’ única diferència que aquest cop els ponents tenen entre 9 i 12 anys. En conjunt hi van participat 560 nois i noies, de 17 centres educatius de la ciutat de Barcelona.
Petits Talents Científics té com a objectiu ajudar els  mestres de primària a desenvolupar l’experimentació i la recerca científica dins de l’aula.  Al curs 2014-2015 hi ha previst fer noves edicions d’aquesta iniciativa, impulsada per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i que compta amb la col•laboració de la Fundació “La Caixa”, el Consorci d’Educació de Barcelona i la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.
Vegeu el reportatge realitzat per l’Info-K sobre aquest acte de cloenda.
safe_image