• Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
  • Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
IniciexperimentaObtenció d’un ou ferrat de color verd i d ...

Obtenció d’un ou ferrat de color verd i d’una llimonada vermella (reaccions àcid-base)

11 juny, 2009

Una manera divertida de visualitzar el ph

Cansats de menjar ous ferrats convencionals? Doncs anem a cuinar-ne un de color verd!

Aquest vídeo mostra com podem cuinar un ou ferrat de color verd. Es tracta del resultat d’un experiment que es basa en les reaccions àcid-base, i que ens ajuda a conèixer el pH de les substàncies líquides. L’investigador és en Pep Anton Vieta, químic i col·laborador del Departament de Química de la Universitat de Girona.

La clara d’ou reacciona amb un indicador de pH natural, obtingut a partir de bullir una col llombarda. Veurem com l’ou passa del blanc al verd. Seguim el mateix principi i, per acompanyar aquest plat, també farem una llimonada de color vermell.

I si voleu conèixer amb més detall com i per què passa, no us perdeu l’article Com fer un ou ferrat verd!

Documents

  • Com fer un ou ferrat verd

Etiquetes: Aliments / Nutrició, Ciència a la cuina, Experiments, Física, Química

Comparteix!
Tweet

Cap resposta a “Obtenció d’un ou ferrat de color verd i d’una llimonada vermella (reaccions àcid-base)”

  1. Respondre
    Pilar Company
    dilluns, 3 octubre 2011 at 10:41

    M’ha encantat ! Ho posaré en pràctica.
    Els alumnes s’ho passaran pipa. Gràcies Pep Anton

  2. Respondre
    Pilar
    dimecres, 22 juny 2011 at 10:57

    M’ha agradat molt ho provaré

  3. Respondre
    Selene
    divendres, 24 desembre 2010 at 09:53

    Hola,
    Sóc una alumna de Gaspar de Portola
    i no està malament provar coses noves
    però…. compte amb el que ens fiquen al plat perquè encara ens hi posaran alguna cosa no comestible :):):):):(

    Vaja, però es mooolt curiós

  4. Respondre
    Jesús Gasco
    dimecres, 15 desembre 2010 at 12:06

    És molt divertit com s’ho pasen els alumnes menjant ous verds…els indicadors i el pH ho entenen molt bé…si més no amb la panxa plena!!!

  5. Respondre
    Angel
    dimarts, 9 novembre 2010 at 11:38

    M´agrada molt, és curios.

  6. Respondre
    xenia
    divendres, 10 setembre 2010 at 18:25

    aixo m’agrada molt!

  7. Respondre
    Miquel
    dilluns, 21 juny 2010 at 08:57

    Bona cuina i molt educativa

  8. Respondre
    Carlota
    divendres, 12 febrer 2010 at 08:25

    M’ agrada

  9. Respondre
    jordi
    dimecres, 13 juliol 2011 at 10:27

    ho intentaré

  10. Respondre
    Dani Pérez
    diumenge, 30 gener 2011 at 13:37

    La veritat és que el Jesús Gasco ho explica molt bé, soc un alumne seu. xD Però
    “N0 és per fer-li la pilota”.

  11. Respondre
    Ana
    dimecres, 6 octubre 2010 at 09:22

    q curios! m’agrada l’experiment! XD

  12. Respondre
    Ire^^
    divendres, 24 setembre 2010 at 14:11

    És una bona curiositat…

  13. Respondre
    Didac
    dilluns, 18 gener 2010 at 14:40

    si senyor!!! admirable! vaig a fer un ou verd ara mateix!! OU VERD!! 😀

Respondre Cancel·la les respostes

Piulades recents

  • 📣Tret de sortida virtual de la fira científica i tecnològica Robotseny 2021 centrada en la problemàtica de les aus… https://t.co/QEtY8vpYP8
  • 🔝Prop de 500 de 3r i 4t de #primària de Palafrugell segueixen aprenent d’una manera lúdica i fora de l’entorn escol… https://t.co/iDHriByeOY
  • 👉I el tutorial del joc "Check or Cheat" (Comprova o enganya) per ajudar els estudiants de #secundària a millorar de… https://t.co/HcGl5j29UY
Amb el suport de:
Copyright © 2014 Design by FCRi.cat.
  • Qui som
  • Contacte
  • Avís legal
  • RSS
Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars. Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè n’accepta l’ús.
Veure política de privacitat i condicions d’ús
Acceptar