• Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
  • Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
InicipreguntaPer què no podem menjar els aliments crus?

Per què no podem menjar els aliments crus?

8 octubre, 2009
Per què no podem menjar els aliments crus?

Pregunta proposada per: Nezha (Terrassa)

A veure. Primer que res, sí que podem menjar aliments crus. Les fruites, moltes hortalisses, el sushi, el carpaccio, el sucre, i moltes altres coses les mengem crues. Nosaltres, igual que tots els animals podem menjar els aliments crus. Però cuinar els aliments és molt recomanable per dos motius.

El primer és que amb l’escalfor matem els possibles microorganismes que puguin haver-hi, sobretot en carns i peixos. Bacteris, paràsits i molts virus s’eliminen en cuinar ja que molt pocs resisteixen les temperatures de cocció. Això evita un bon nombre d’intoxicacions alimentàries. Cal anar amb compte, però. Encara que efectivament matem els microorganismes, hi ha toxines que resisteixen les altes temperatures.

I en segon lloc, al cuinar el que fem es facilitar la digestió. Les proteïnes i els sucres de l’aliment perden la seva estructura compacta per acció del calor. Cal recordar que les proteïnes són fileres d’aminoàcids units i ben empaquetats. La calor desfà aquest empaquetament de manera que resulten més fàcilment atacables pels enzims digestius. El resultat final és que les digestions són més fàcils i que podem obtenir més rendiment dels aliments.

Daniel Closa

Comparteix!
Tweet

Cap resposta a “Per què no podem menjar els aliments crus?”

  1. Respondre
    Enric I. Canela
    dimarts, 22 desembre 2009 at 08:10

    Cal però tenir present alguns aliments perden algunes propietats en ser cuinats. Per exemple és aconsellable bullir les verdures i hortalisses amb molt poca aigua i si pot ser al vapor per evitar que quedin a l’aigua els micronutrients solubles com són els minerals i algunes vitamines.

Respondre Cancel·la les respostes

Piulades recents

  • 🎨Ajudem a emplenar les xarxes amb dibuixos de 👩‍🔬científiques! Participa en el concurs de @icmabCSIC! 👇 https://t.co/YZlpECZfDY
  • 📣Es posa en marxa a l'Hospitalet el programa #PetitsTalentsCientífics per fomentar l’interès per les #ciències entr… https://t.co/0Dlpgobl79
  • RT @fundaciorecerca: ⌛️#Taldiacomavui de 1897 va néixer la física Caroline Emilie "Lili" Bleeker, que va dissenyar i fabricar instruments ò…
Amb el suport de:
Copyright © 2014 Design by FCRi.cat.
  • Qui som
  • Contacte
  • Avís legal
  • RSS
Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars. Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè n’accepta l’ús.
Veure política de privacitat i condicions d’ús
Acceptar