Experiments de física per a fer amb nens
 
Experiments de física per fer amb nens
Energia, flotabilitat, la tercera Llei de Newton i el volum de l'aire són els experiments que ha desenvolupat el físic de la UPC Jordi Mazón per a Recerca en Acció. Es tracta d'experiments realitzables amb materials senzills i a l'abast de tothom.
 
 
cotxet d'aire

Cotxet d'aire

Tota força aplicada sobre un cos té com a resposta una força de reacció d’igual valor però sentit contrari, com evidencia aquest cotxe impulsat per aire.

read more
 
 

El rodet elàstic (transformacions d'energia)

El rodet elàstic (transformacions d'energia)

Construïm un senzill rodet elàstic per veure com l’energia potencial elàstica emmagatzemada en una goma es transforma en energia cinètica.

read more
 
 

Deixeu sortir abans d’entrar (L'aire ocupa un volum)

mazon_bona

L’aire ocupa un volum, tal i com demostrem en aquests experiments. Primer un matràs amb aigua i desprès un globus posen en evidència que el buit no és buit: és ple d'aire!   

read more
 
 
Mazon

Un rodet obedient (transformacions d'energia)

L’energia mecànica d’un cos no es crea ni es destrueix, sinó que es transforma. Aqui veiem com l'energia cinètica es transforma en energia potencial elàstica.

read more
 
 
Construïm un submarí d’aire (flotabilitat)

Construïm un submarí d’aire (flotabilitat)

 Fabriquem un dimoniet de Descartes per estudiar la flotabilitat i mostrar com funcionen els submarins, que suren o s'enfonsen segons si agafen aire o el deixen anar.

read more