Experimenta

Cuina menjar hindú amb ingredients de casa nostra

11 novembre 2011 | Arts i Humanitats, Experimenta

Tres receptes que es poden cuinar utilitzant només ingredients asiàtics que es poden trobar fàcilment a les botigues de casa nostra.

Quan pensem en l’Índia una de les primeres coses que ens ve al cap és el menjar. En tornar de les expedicions la gent sempre ens pregunta com hem menjat. Hi ha qui el troba fascinant i hi ha qui no li té cap apreci, però el que està clar és que el menjar hindú no deixa ningú indiferent. Sovint el descrivim com a exòtic i completament different, però al missatge 3  hem vist que no hi ha una diferència tan gran entre el que es menja aquí i el que es menja allà.

De fet, estem tan segurs d’això que us presentem les receptes d’alguns dels nostres plats favorits de la variada cuina hindú. Tots aquests plats es poden cuinar utilitzant només ingredients que es poden trobar fàcilment a les botigues de casa nostra (però procedents de l’Àsia). Gaudiu-los!

Lassi

Aquesta beguda refrescant està feta a base de iogurt i aigua (o gel picat). Dolç o salat, el lassi sovint es condimenta amb espècies o es completa amb trossets de fruita, i és bo tant per a un aperitiu com per a unes postres.

Ingredients bàsics (per a 4 gots aprox.):

–          2 iogurts naturals (si són tipus grec millor, al quedar més espès)

–          1 cullerot d’aigua freda

–          Una desena de glaçons

–          Un polsim de comí i/o gingebre, cardamom, canyella

Ingredients per combinar:

–          Sal o sucre, segons el tast

–          Fruita pelada: mango, préssec, plàtan…

–          Un toc de menta… o allò que més us vingui de gust!

Preparació:

El lassi és molt fàcil d’elaborar, només cal barrejar els ingredients i batre amb una batidora fins que quedi un líquid espès però sense grumolls. Sempre esteu a temps de provar-lo, fer-lo més espès o líquid i afegir-hi ingredients!

Lassi

Es recomana batre el gel just abans de servir perquè estigui ben fresquet. El podeu presentar cobert amb un tall de fruita o unes fulles d’espècies! No és gaire diferent dels nostres batuts, oi?

Curry de verdures

El curry és una barreja d’espècies tradicional de la ciuna asiàtica. Les espècies principals són cúrcuma, coriandre i comí, però moltes altres s’hi poden afegir depenent del plat que es cuini. Aquí us presentem un plat fàcil de preparar i apte per a vegetarians.

Ingredients (per a 4 persones):

–          ½ albergínia mitjana (100 g) tallada en tires

–          2 pastenagues petites (100 g) pelades i tallades en tires

–          100 g de pèssols

–          100 g de mongeta tendra

–          1 patata mitjana (100 g) pelada i tallada en tires

–          50 g de coco rallat

–          4 xilis verds frescos

–          un polsim de sal

–          3 tomàquets mitjans picats

–          1 iogurt natural

–          1 culleradeta de garam masala (un barreja d’espècies que es compra ja feta a supermercats o tendes especialitzades)

–          2 cullerades de coriandre fresc picat

Preparació:

–          Col·locar l’albergínia, les pastanagues, els pèsols, les mongetes tendres i les patates en una cassola mitjana. Afegir 250 ml d’aigua. Portar a ebullició. Cobrir i cuinar a foc mig durant 4 minuts o fins que les verdures estiguin tendres.

–          Mentrestant, posar el coco, els xilis i la sal en el recipient d’una batedora elèctrica. Afegir 150 ml d’aigua i batir fins a obtenir una pasta fina. Reservar.

–          Quan les verdures estiguin cuites, afegir la pasta d’espècies i 150 ml d’aigua. Remenar i cuinar a foc lent durant 5 minuts. Afegir el tomàquet, el iogurt i el garam masala. Remenar suaument per barrejar bé. Portar a ebullició i cuiniar a foc lent durant 2-3 minuts. Passar-ho a una safata de servir i adornar el curri de verdures amb el coriandre fresc.

Pollastre Tikka Masala

Aquest plat és el resultat de la fussió entre el menjar d’Àsia del Sud i els gustos britànics. El seu origen no està esclarit, però el que està clar és que avui dia és un dels plats més coneguts a tot el món. Normalment se serveix acompanyat d’arròs blanc (si pot ser, de tipus basmati) i de naan (pa típic hindú que es pot comprar ja fet).

Ingredients (per a 4 persones):

Part A:                                                                       Part B:

– 4 pits de pollastre (1 kg)                           – 400-500 g de salsa de tomàquet fregit

– 1 iogurt natural                                         – 1 kg de tomàquets picats

– 3 culleradetes de gingebre picat               – 2 culleradetes de pasta de gingebre

– 3 culleradetes d’all picat                           – 2 culleradetes de pasta d’all picat

– 3 cullerades de suc de llimona                  – 2 culleradetes de xilis verds

– 4 cullerades d’oli vegetal                          – 2 culleradetes de clau

– una mica de pebre blanc                           – 1 cullerada de bitxo en pols

– una mica de comí                                      – 8 cardamoms verds

– una mica de nou moscada                        –  sal al gust

– una mica de cardamom verd                     – 3 cullerades de mantega

– una mica de bitxo en pols                          – 200 ml de nata

– una mica de cúrcuma                                – mel al gust

– mantega

 

Preparació:

–          Batre tots els ingredients de la part A en un bol gran. Afegir el pit de pollastre tallat a daus.

–          Marinar a la nevera durant tota la nit. Preescalfar el forn a 180º. Fornejar el pollastre durant 8 minuts, ruixant amb mantaga dues vegades. Drenar l’excés d’adob i cuinar 2 minuts més.

–          Preparar la salsa (part B) separadament. Netejar i tallar els xilis verds. Posar els tomàquets i la salsa de tomàquet en una olla i afegir aproximadament 1 l d’aigua.

–          Afegir la pasta de gingebre i l’all, els xilis verds, el bitxo en pols, el clau, el cardamom i la sal. Cuinar a foc lent fins que es redueixi a una salsa espessa. Colar amb un colador i portar a ebullició. Afegir la mantega i la nata. Remoure.

–          Si la salsa té un sabor agre, afegir mel al gust. Remenar la salsa i servir amb el pollastre tikka masala.

Aquestes receptes les hem tret de  http://www.indianfoodforever.com. Allí hi podeu trobar moltes altres i escollir-ne les que més us agradin. Tasteu-les i compartiu la vostra opinió!

Lassi
Botiga de Barcelona
Botiga a Barcelona

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.