Biologia | Diari de recerca

14: Què fem amb els residus del laboratori?

18 juny 2007 | Biologia, Diari de recerca

Tot el procés que es fa al laboratori implica l’ús d’un gran nombre de materials que s’han de llençar. I això ho hem de fer d’una manera respectuosa i segura per al medi ambient. Aquests materials inclouen: plàstics, paper, vidre i àcids, entre d’altres.

Al laboratori de geoquímica ambiental intentem ser el màxim de respectuós possible. Per això fem una de les tasques bàsiques: la separació dels diferents materials. Per una banda, separem els plàstics, el paper i el vidre. I la resta dels materials que podem utilitzar.

Amb els residus dels reactius químics que emprem, en fem un llistat amb el volum dels distints reactius utilitzats. Després ve una empresa de tractament de residus a recollir-los i els tracten adequadament. Per a poder-ho fer, els hem de rotular molt bé. A cadascuna de les ampolles o recipients hi apuntem què hi ha i així saben què contenen i com les han de tractar.

L’empresa que ens tracta els residus és ECOCAT, SL i utilitza diferents procediments depenent dels residus que hagin de tractar. Aquests són les que contempla el CRC amb els codis T-31 (FQB), T-33 (Estabilització), T-24 (Vaporització). ECOCAT, SL, com a planta de tractament de residus, té la certificació UNE-EN-ISO 9002-94- nº 562/ER/11/99. Des del 23 de novembre del 1999.

Fins al proper missatge!

L’equip científic

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.