• Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
  • Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
IniciMissatge 13: L’hora de fer-ho públic
Tornar

Missatge 13: L’hora de fer-ho públic

4 març, 2011

Al llarg de tots aquests mesos els tràmits burocràtics per la patent van seguir el seu curs, i quan finalment es va aprovar ja teníem llum verda per publicar el treball.

Per fantàstics que siguin els resultats, no serveixen de res si no estan contrastats per la comunitat científica. I per fer-ho, la manera habitual és publicar-ho en una revista especialitzada en el tema.  Allà hi poses l’experiment que has fet, com ho has fet, quins resultats has obtingut i com els interpretes. Tot amb el màxim de detall, per això són articles que acostumen a resultar força incomprensibles excepte pels qui treballen en aquell tema.

Això permet passar un primer examen, ja que els editors d’aquestes revistes el primer que fan és enviar-ho a un parell d’experts en el tema per saber la seva opinió. Aquests avaluadors han de dir si el treball els sembla interessant i innovador i, sobretot, si està ben fet. Moltes vegades fan suggeriments per acabar de demostrar alguna cosa o per explicar millor algun resultat. Altres vegades, la seva valoració és dolenta (o no és prou bona) i la revista no et publica el treball.

L’altra virtut de publicar-ho és que permet que altres grups repeteixin el treu experiment a veure si els surt el mateix. Si no fos així voldria dir que alguna cosa se’ns està escapant. En realitat, els descobriments no acostumen a considerar-se ben establerts fins que no s’han repetit algunes vegades per diferents equips.

També es presenten els resultats en els congressos científics. Aquesta és una de les parts divertides d’aquesta feina. Permet anar de viatge allà on es faci el Congrés, conèixer gent interessant d’arreu del món, practicar idiomes i descobrir noves formes de gastronomia. El problema és que cal presentar els resultats en una sala plena d’altres científics que a continuació et cosiran a preguntes. Això, vulguis que no, posa força nerviós. És com passar un examen amb un grapat de professors avaluant-te.

Finalment, com que tot plegat semblava obrir una porta a un tractament per una malaltia va tenir una certa repercussió als medis de comunicació. Fins i tot vam fer una roda de premsa per explicar que era exactament el que havíem trobat.

Anna Serrano-Mollar i Daniel Closa

Etiquetes: Biologia, Experiments, Investigar per curar, Salut

Comparteix!
Tweet

Respondre Cancel·la les respostes

Equip Investigador

Daniel Closa Autet

Anna Serrano-Mollar

Veure tot l'equip »

Diari de Recerca

El projecte »

Missatge 16: El seguiment i l’espera

Missatge 15: L’hora de la veritat

Missatge 14: Els primers pulmons

Missatge 13: L’hora de fer-ho públic

Missatge 12: Aprenent de nou

Missatge 11: Diners, permisos, contactes…

Missatge 10: I ara què?

Missatge 9: Les analítiques

Missatge 8: Primeres impressions

Missatge 7: I ara ja sols queda esperar

Missatge 6: Últims preparatius

Missatge 5: El primer disseny experimental

Missatge 4: Una idea ben simple

Missatge 3: Què s’hi pot fer?

Missatge 2: El misteri dels inicis

Missatge 1: Les cèl.lules protagonistes

Piulades recents

  • RT @fundaciorecerca: ⌛️#Taldiacomavui de 1897 va néixer la física Caroline Emilie "Lili" Bleeker, que va dissenyar i fabricar instruments ò…
  • RT @CcivicsBCN: 😷 El @ccgolferichs i @ISGLOBALorg parlen de la #Covid19 al cicle "Societat contemporània: Covid-19, una anàlisi interdiscip…
  • 📰40.000 infants s'han acostat a la #ciència gràcies al Lab 0-6 en els seus cinc anys de vida. 👉… https://t.co/zZ1sysBlai
Amb el suport de:
Copyright © 2014 Design by FCRi.cat.
  • Qui som
  • Contacte
  • Avís legal
  • RSS
Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars. Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè n’accepta l’ús.
Veure política de privacitat i condicions d’ús
Acceptar