Els animals s’han adaptat bé al seu medi. I enguany, al proper mes de maig, dos o tres exemplars més seran alliberats per a reforçar la població.
El projecte de reintroducció dels trencalossos a Andalusia va molt més enllà del simple alliberament dels ocells. S’ha endegat una important campanya per intentar eliminar l’ús del verí, per exemple. I es que cal restaurar la qualitat del hàbitat i disminuir els factors de mortalitat per tal d’aconseguir que la població que ara es comença a alliberar sigui viable.
L’article El quebrantahuesos vuelve a los cielos de Andalucía explica aquest interessant procés. Ha estat escrit per Miguel A. Simon Mata , Director del projecte de Reintroducció del trencalòs a Andalusia. Fa uns dies també vam presentar el procés de reintroducció als Alps, una iniciativa internacional que ha aconseguit l’establiment d’un mínim de 9 parelles reproductores a aquesta gran serralada europea.
Mentrestant, als Alps, un pollet de trencalòs va néixer el passat dia 26 de febrer al centre de Reproducció de l’Alta Savoia (França). El seu pare, de 21 anys d’edat, i la seva mare, de 25, els dos originaries del centre de cria de Viena, en tenen cura i l’alimenten cada dia, a l’espera que el poll es faci gran i pugui ser introduït de nou a la natura.
En el moment de néixer, un pollet de trencalòs pesa en prou feines 200 grams. Quan sigui adult, pesarà entre 25 i 35 vegades més (entre els 5 i els 7 quilos de pes). Una part essencial d’aquest creixement es produeix en tant sols quatre mesos, el període necessari per que un fràgil pollet esdevingui un jove capaç de volar fora del niu.
Però aquest es tema per a un proper missatge…
L’Equip Científic




Respondre