Notícies

L’EspaiCiència fomenta les vocacions científiques al Saló de l’Ensenyament

01 març 2014 | Notícies

Organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), l’EspaiCiència, una de les activitats destacades del Programa Ciència i Aula,  ha exposat al Saló les investigacions de 13 universitats i entitats vinculades a la recerca mitjançant experiments i activitats d’animació científica. És la sisena ocasió que l’FCRi, en col·laboració amb Fira de Barcelona, porta l’EspaiCiència al certamen amb l’objectiu de fomentar les vocacions científiques entre el jovent.

 
La ciència és divertida. A més, pot ser un carrera atractiva i amb futur. Aquests són els conceptes clau que defineixen l’EspaiCiència, una iniciativa organitzada des de fa 6 anys dins el Saló de l’Ensenyament per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) en col•laboració amb Fira de Barcelona. El seu objectiu és atraure els joves vers la ciència i fomentar les vocacions científiques i tecnològiques. Els 65.000 joves de 15 a 18 anys, que han visitat enguany el Saló han pogut viure en directe la ciència que es fa a Catalunya a l’EspaiCiència mitjançant experiments i activitats d’animació científica repartits pels estands de 13  universitats i entitats catalanes vinculades al món de la recerca.
Els expositors de l’EspaiCiència han ofert un programa continu d’activitats divulgatives i experiments científics lúdics i interactius tots els dies del Saló de l’Ensenyament 2014 perquè els joves estudiants d’ESO i Batxillerat, que han de decidir el seu futur professional, hagin pogut  tenir un primer contacte pràctic amb el món de la ciència i la tecnologia prou encoratjador per encaminar el seu futur professional cap una carrera científica.
Enguany s’ha comptat amb la participació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC); la Universitat de Barcelona (UB); la Universitat de Vic (UVic); la Facultat d’Informàtica de Barcelona UPC-BarcelonaTECH; Ciencia en Acción; la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); la Universitat de Girona (UdG); l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC); l’Exploratori dels Recursos de la Natura; la Fundació CIM- UPC; la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona (UB) – Institut Ciències de la Terra Jaume Almera- CSIC; el MECAD, Media Center d’Art i Disseny (URL); i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi).