Investigador/ora

Mar Tapia

15 setembre 2011 | Investigador/ora

 “La Terra ens parla, només cal saber com escoltar-la”

Sóc Mar Tapia, sismòloga del Laboratori d’Estudis Geofísics Eduard Fontserè de l’IEC (http://sismic.iec.cat). Tinc 33 anys i fa 15 anys que vaig escollir estudiar Física a la Universitat de Barcelona especialitzant-me en Geofísica i Astronomia. Després, m’he dedicat a la Sismologia fins ara.

Vaig realitzar un doctorat a la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Institut Geològic de Catalunya i treballat en projectes europeus i diversos centres de recerca, sempre vinculada a la sismologia.

 Recomana’ns un llibre, i un web de divulgació científica.   El llibre que m’agradaria recomanar és Contact de Carl Sagan, no tant pel seu vessant divulgatiu de la ciència, sinó perquè explica molt bé els sentiments i lluites internes d’una científica, la qual cosa també em sembla profundament divulgatiu.

 Pel que va a recomanar una web de divulgació no em puc estar de recomanar una en anglès, una en català i una en castellà:

  • En anglès, la pàgina de divulgació del National Earthquake Information Center (NEIC) del Servei Geològic dels Estats Units (USGS): http://earthquake.usgs.gov/learn/ Aquesta pàgina té molts i diversos continguts relacionats amb els terratrèmols per a totes les edats.
  • En castellà, la web del servicio de información sísmica del Instituto Geográfico Nacional http://www.ign.es/ign/layout/sismo.do En aquesta web ens adonarem de l’activitat sísmica que hi ha a la península ibèrica
  • En català, el nostre laboratori, el LEGEF-IEC, pretén donar informació en to divulgatiu sobre terratrèmols i geofísica en general, ja sigui a través del blog on comentem notícies o fets rellevants; o a través d’informació sísmica en viu: http://sismic.iec.cat No fa gaire temps que estem en marxa però volem seguir creixent en continguts i mantenint viva aquesta finestra a la sismologia en català.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu.   El Museu Galileo a Florència sobre Història de la Ciència, sobretot perquè, entre altres joies, hi ha els telescopis que va utilitzar en Galileo Galilei per fer les seves descobertes http://www.museogalileo.it/

Vaig decidir fer-me científic/a perquè..volia saber com funcionava el món.

El que m’agrada de fer recerca en sismologia és descobrir que la Terra ens parla, només cal saber com escoltar-la.

A la meva discografia no hi falta…alguna cançó ballable amb molt de ritme.

Quan arribo a casa el primer que faig és…deixar les bosses ben carregades de trastos que m’entesto en carretejar tot el dia.

 El meu lloc preferit per perdre’m és…una platja sense gaire gent.

 M’apassiona.la física en totes les seves branques.. perquè.intenta donar respostes al perquè de les coses.

 Per esbargir-me no hi ha res com…pintar o cuinar.

El viatge que em va encantar va ser…en realitat, són més d’un però amb un mateix destí, les illes Canàries, són sorprenents, cadascuna d’elles amb un caràcter diferent.

 Un somni a la meva vida seria…que els dies tinguessin més de 24 hores

 Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és…que al nostre territori més proper encara hi ha molts perquès que contestar i investigar.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.