• Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
  • Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
IniciexperimentaFem un ou ferrat de color verd per visualitzar el ...

Fem un ou ferrat de color verd per visualitzar el ph

8 febrer, 2010
Cansats de menjar ous ferrats convencionals? Doncs anem a cuinar-ne un de color verd!
També fabricarem llimonada vermella i, de passada, trobarem una manera de visualitzar el ph.

El següent vídeo mostra com podem cuinar un ou ferrat de color verd. Es tracta del resultat d’un experiment que es basa en les reaccions àcid-base, i que ens ajuda a conèixer el pH de les substàncies líquides. L’investigador és en Pep Anton Vieta, químic i col·laborador del Departament de Química de la Universitat de Girona.

La clara d’ou reacciona amb un indicador de pH natural, obtingut a partir de bullir una col llombarda. Veurem com l’ou passa del blanc al verd. Seguim el mateix principi i, per acompanyar aquest plat, també farem una llimonada de color vermell.

I si voleu conèixer amb més detall com i per què passa, no us perdeu l’article Com fer un ou ferrat verd!

Etiquetes: Aliments / Nutrició, Experiments, Física, Química

Comparteix!
Tweet

Respondre Cancel·la les respostes

Piulades recents

  • 🔝Prop de 500 de 3r i 4t de #primària de Palafrugell segueixen aprenent d’una manera lúdica i fora de l’entorn escol… https://t.co/iDHriByeOY
  • 👉I el tutorial del joc "Check or Cheat" (Comprova o enganya) per ajudar els estudiants de #secundària a millorar de… https://t.co/HcGl5j29UY
  • 👉Aquí tens disponible el primer recurs que t'ajudarà a explicar quin tipus de notícies falses hi ha a les xarxes.… https://t.co/fHV1bM8AfK
Amb el suport de:
Copyright © 2014 Design by FCRi.cat.
  • Qui som
  • Contacte
  • Avís legal
  • RSS
Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars. Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè n’accepta l’ús.
Veure política de privacitat i condicions d’ús
Acceptar