• Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
  • Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
IniciLlet, mató i ciència
Tornar

Llet, mató i ciència

13 juliol, 2009
Has pensat alguna vegada que molts productes alimentaris es basen en una reacció química? El formatge fresc o mató, n’és un bon exemple a analitzar…

La llet és un dels aliments més necessaris per a tots els éssers vius. L'ésser humà ha après a transformar-lo per fer d'altres productes com ara el formatge o el iogurt.

En aquest vídeo, la professora d'Infermeria i experta en divulgació alimentària, Alícia Baltasar, ens explica el procés pel qual la llet -un líquid- es transforma en un sòlid, en aquest cas, el mató. Amb aquest curiós experiment o recepta veuràs com la química i l'alimentació mantenen una especial relació.

Si vols aprofundir en el fonament químic de l'experiència i saber una mica més, pots llegir l'article de la professora Alícia Baltasar.

Documents

  • De líquid a sòlid: solidifiquem la llet

Etiquetes: Aliments / Nutrició, Biologia, Ciència a la cuina, Experiments

Comparteix!
Tweet

Respondre Cancel·la les respostes

Equip Investigador

Josep Duran

David

Alícia

Veure tot l'equip »

Diari de Recerca

El projecte »

Pitàgores, òptica i flames que no cremen

Llet, mató i ciència

Tinta invisible de l’any 1766

Una llet màgica per fer obres d’art!

La força d’un guèiser… i la del sidral

Simula una erupció volcànica!

Llaminadures al buit!

Piulades recents

  • 📸🔬Docents! Animeu els vostres alumnes a participar-hi! 👇 https://t.co/AqMDAiBN5P
  • 📣Atenció! Hem obert la convocatòria del concurs de 📹vídeos de #ciència en català X(p)rimenta 2021. Feu una ullada a… https://t.co/kEdoJmEYOK
  • 📣Oberta la inscripció per a participar a #Physicat, el concurs de problemes de #física adreçat a alumnes de… https://t.co/bwBMgg79X5
Amb el suport de:
Copyright © 2014 Design by FCRi.cat.
  • Qui som
  • Contacte
  • Avís legal
  • RSS
Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars. Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè n’accepta l’ús.
Veure política de privacitat i condicions d’ús
Acceptar