Diari de recerca

23. Hem anellat ja 85 espècies diferents d’ocells migradors!

07 maig 2009 | Diari de recerca

Si bé ens esperàvem dies amb molts anellaments a finals d’abril, no ha estat fins la primera setmana de maig que s’han anellat ocells en gran quantitat.

Coincidint amb una entrada de boscarles de canyar als aiguamolls de l’Empordà (amb més de 100 anellaments el dimecres dia 5), s’ha observat una gran diversitat i abundància en uns dies en què un lleuger vent de nord (tramuntaneta) pot haver impedit que els ocells creuessin els Pirineus. Aquest vent pràcticament no s’ha notat a les estacions del delta del Llobregat i del delta de l’Ebre, on les captures no mostren cap augment significatiu. En canvi, a les estacions de l’illa de l’Aire i de Cabrera, les captures també han estat nombroses amb 254 i 180 anellaments, respectivament, el dia 4 de maig.

Molta diversitat

Hem anellat més de 85 espècies diferents! Els més freqüents són els ocells insectívors migradors de llarga distància, però altres ocells menys coneguts són sorpreses que ens permeten aprendre molt sobre la seva biologia. Com per exemple conèixer quan passen per casa nostra, com canvien el plomatge, com podem saber la seva edat i sexe. Vegeu les fotografies d’algun exemple.

Més informació de les espècies indicadores

Aquesta setmana hem anellat al conjunt d’estacions del projecte 2420 ocells i, d’aquests, 651 eren mosquiters de passa i només 28 eren mosquiters comuns, però també es van anellar 49 rossinyols i 84 cotxes cua-roges. La resta de captures majoritàriament corresponen a mastegatatxes, boscarles de canyar, tallaretes vulgars i tallarols grossos.

En aquest enllaç trobareu l’evolució de les captures a cada estació i de les 4 espècies indicadores.

Oriol Clarabuch

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.