Últim missatge d’aquesta campanya oceanogràfica, ens toca acomiadar-nos… I donar-vos les gràcies per haver-nos seguit tot aquest mes!
Sí, la campanya ha acabat, però seguim aquí. Seguim amb la feina. Però ara la fem des dels nostres despatxos i laboratoris. Ens acomiadarem amb un experiment que vam fer en col·laboració amb l’escola Frederic Mistral Tècnic Eulàlia (Fundació Collserola).
Un grup d’alumnes de 3er d’ESO que cursava Ciències Naturals amb el professor Josep Marlés va voler veure l’efecte de la pressió sobre diferents materials (suro, “porexpan”, un ou de gallina, una llauna de refresc…) a 1000 metres de profunditat.
Imagineu el que va passar? Aquí ho teniu:
No dubteu en fer-nos arribar qualsevol pregunta que us vingui al cap relacionada amb la campanya. Ens la podeu escriure en un comentari i intentarem respondre tan aviat com puguem.
També us hem preparat uns quants jocs. Són trencaclosques de fotografies que hem fet nosaltres mateixos en diferents campanyes oceanogràfiques. Sobre coralls, podeu començar amb el nivell fàcil o provar els de nivell mig. A més a més, també n’hem proparat un amb fotos de l’Antàrtida aquí.
Atenció: el vostre anti-virus podria ser que detecti l’interactiu com una amenaça pel vostre ordinador. Però no tingueu por, es tracta d’un trencaclosques d’allò més inofensiu! Després d’haver-lo descarregat, hi podreu jugar tants cops com vulgueu.
Passeu-ho bé. Fins la propera!
divendres, 15 octubre 2010 at 18:44
Però, per què no li passa res de res a l’ou? Les gallines no han estat pensades per baixar a 1000 metres de profunditat, no? Com s’explica això?