Biologia | Diari de recerca

7. Com menjar fruita?

03 maig 2010 | Biologia, Diari de recerca

El meló és una fruita d’estiu. I el kiwi? I el raïm? Encara que ara trobem sempre de tot al súper, és important consumir la fruita de temporada. Aquí us ho expliquem i us oferim consells per a consumir la fruita.

Els experts i les guies nutricionals recomanen incloure de dues a tres peces de fruita al dia. Es poden prendre en l’esmorzar en forma de suc, o a mig matí a mossegades, a l’hora del dinar, formant part d’una amanida o com a macedònia de postres. En podem menjar en el berenar barrejada amb un iogurt, o a la nit com més us agradi. Fins i tot, algun dia podem fer una fondue de xocolata i sucar-hi broquetes de maduixa, trossets de pinya o plàtan…

També hem de saber que la fruita més bona serà la de temporada. Tot i que actualment trobem gairebé tots els tipus de fruita durant tot l’any, cada fruita té el seu temps i la seva temporada, per tant, tot i trobar maduixes tot l’any les més dolces i bones les trobarem ben entrada la primavera. A la figura que acompanya aquest text en trobareu la seva temporada.

A part de la fuita fresca, hi ha altres tipus de fruita com els fruits secs (ametlla, avellana, pinyó, nous…) i la fruita dessecada (orellanes, panses…). Aquest tipus de fruita es caracteritza pel poc volum que té i per la quantitat d’energia que aporta, perquè són aliments concentrats amb poc contingut d’aigua. Una de les grans qualitats dels fruits secs és la seva composició en greixos insaturats, molt favorables per a la salut, ja que protegeixen en front de malalties relacionades amb el cor. A més, són una bona font d’antioxidants, gràcies a la gran quantitat de vitamina E que porten.

Ara que ve la calor, la fruita ens ajuda a hidratar-nos pel seu alt contingut en aigua. A més en podem fer gelats, granissats…

Maneres per consumir fruita cada dia:

  1. Tenir sempre fruita a casa, tant potser fresca com seca.
  2. Portar una peça a la motxilla, per l’hora del pati.
  3. Sabies que la presentació diu molt? Si et trobes la fruita sencera i l’has de pelar et farà més mandra que no si ja la trobes a trossets.
  4. També podeu canviar el gust fent coure la fruita al forn, al microones, a la paella… Unes broquetes de pollastre i pinya a la planxa són boníssimes.
  5. Si agafeu un iogurt i una peça de fuita, i ho tritureu tot junt, obtindreu un magnífic batut de fruita natural!
  6. Experimentar amb fruites exòtiques o que no coneixem…
  7. A l’amanida, també queda genial, grans de magrana, poma a dauets, maduixes… donen un toc refrescant i dolç que segur que us agradarà. El més important és provar i anar experimentant el que més t’agrada!

Fins al proper missatge!

Fundació Alícia

1 Comentari

  1. Ignasi

    Molt bon post, molt engrescador!
    Enhorabona per la feina que feu a la Fundació Alicia.
    Ignasi – CTNS

    Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.