Diari de recerca

18: Barcino, comencem una nova fase d'excavació

04 juny 2014 | Diari de recerca

Ja tornem a ser aquí amb noves informacions sobre la intervenció arqueològica al carrer Sotstinent Navarro de Barcelona.
Hem fet un breu descans, però, com tota intervenció necessita uns permisos i una tramitació administrativa, i aquest procés, ha durat una mica més del previst, però finalment ja hi tornem a ser.
Ara comencem una nova fase d’excavació, serem els mateixos, però us explicarem coses noves. Per exemple, amb aquesta intervenció hem iniciat un projecte de bioarqueologia, que anirem desgranant mica en mica. L’objectiu final és conèixer el què menjaven i quina dieta tenien els nostres avantpassats, a banda de poder reconstruir el paisatge que envoltava la colònia romana, i com va canviant en època medieval.
Aquesta intervenció vol, entre d’altres coses, aclarir el funcionament del fossat de la muralla, en especial  en relació a la seva funció d’estructura hidràulica.
També volem documentar els diferents nivells de paviment que es troben envoltant la muralla, i que configuren un passeig al seu entorn en època tardoantiga. I, un dels dubtes, que vam deixar amb la darrera campanya és, que hi havia a la zona de la muralla, abans de ser muralla?
Els darrers dies de l’anterior campanya van aparèixer unes estructures que semblaven les restes d’una gran casa, abandonada i enderrocada arran de la construcció de la muralla a la segona meitat del segle III dC. Alguns murs d’aquesta casa conserven pintures, de les què ja us en parlarem en un altre missatge.
ipad_2
Com veieu el tema està interessant, estructures defensives, estructures domèstiques, estructures hidràuliques. Estudis del sediment per a conèixer el paisatge i la dieta al llarg de la història, i el dia a dia, informes, diaris, fotografies, planimetries.
Si us interessa saber com evoluciona un petit sector de fora la muralla de Barcino, seguiu-nos, a poc a poc anirem explicant totes les novetats d’una intervenció urbana, que ja heu vist que no és fàcil.
Nosaltres estem encantats de tornar-hi, i poder explicar les nostres descobertes, també els nostres neguits i dubtes, ja que la recerca és dubtar, i avançar, i anar fent teories, i veure si són factibles o no. El fet d’haver d’explicar tot el què fem, a mesura que anem treballant, ens ajuda a treure conclusions i ordenar idees.
En propers missatges trobareu més novetats i coneixements.
Gràcies per seguir-nos.
Carme Miró

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.